Siirry pääsisältöön

Kun vuosi ei mahdu yksiin kansiin

Viime vuonna luovuin paperisesta kalenterista lähes kokonaan. Syynä siihen oli mikäpäs muukaan kuin korona. Siinä kohtaa, kun tajusin aikataulujen ja asioiden muuttuvan kovalla vauhdilla, en edes yrittänyt enää täyttää paperista kalenteria, sillä eniten turhautti kirjoittaa kaiken päälle peruttu tai siirretty. Samalla hain omaa tapaani työstää muuta elämää yksien kansien väliin ja loppuvuodesta löysinkin ehkä toimivan ratkaisun, sillä kaipuu paperikalenterin äärelle oli valtava. 

Syksyllä, kun koulut alkoivat ja lukuvuosikalentereita alkoi tulla kauppojen hyllyille, aloin etsimään riittävän isoa kierteillä olevaa muistikirjaa, johon saisin mahtumaan kerralla neljän kuukauden kalenterisivut ja lisäksi kaiken muun, mitä haluan mukanani kuljettaa. Halusin läheteä selkeästi yhdistämään playbook kokonaisuuden ja kalenterin siten, että se palvelisi minun tarkoitustani kaikkein parhaiten. 

Olen jo aikaisemmin todennut, että kolmen kuukauden sivut kalenterissa ovat työni luonteen vuoksi täysin riittämättömät toimintakausien ajoittuessa tammi-huhtikuulle, touko-elokuulle ja syys-joulukuulle. Tästä oivalluksesta intoutuneena päätin hahmotella vuosikolmanneskirjan, josta löytyy aina yhden toimintakauden kalenterisivut ja lisäksi tilaa jokaiselle toimintakauden ulkopuolelle jäävälle kuukaudelle, jotta saan kaiken tarpeellisen kirjattua ylös. 

Minusta on myös ihana kirjoittaa jokaisesta päivästä jotain ylös, mutta kohdallani perinteinen päiväkirja ei vain toimi ja olen joutunut etsimään omaa tapaani saada päivän hetket taltioitua. Vuosikolmanneksen kirja kätkee sisäänsä myös päiväkirjasivut, jotka kulkevat näppärästi nyt mukana samoissa kansissa. Kalenterin painottuessa pitkälle työjuttuja varten, ovatkin päiväkirja sivut loistava keino hahmottaa menneiden päivien kulkua ja omaa ajatusten juoksua. Päiväkirjasivut jättävät myös luovuudelle sopivasti tilaa, sillä jokaisen viikon sivulle saan sopivasti hahmoteltua kuvaa, joka jollain tavalla kuvaa kyseistä viikkoa.

Vuosikolmanneskirjaan olen jättänyt myös reilusti tilaa tekemälleni playbookille ja erään askarteluryhmän livelähetyksille. Näin saan vapaasti toteuttaa itseäni ja tekemistä riittää juuri sopivasti neljälle kuukaudelle. Ei liikaa, eikä liian vähän. Olinpa sitten kotona tai töissä kahvitauolla, voin ottaa hetken aikaa itselleni ja rentoutua vaikka värityssivujen kanssa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kollaasinauhat

Planner of Finland -ryhmä järjesti jokin aika sitten kollaasinauha vaihdon. Hetkeen en mukana ole vaihdoissa ollut, tosin tähän ehkä syynä enemmän se, että jo useampi vuosi sitten siirryin askartelu- ja kalenteriryhmissä pyörimään kansainvälissä porukoissa. Epäröin vaihtoon osallistumista, mutta sain mieleni kuitenkin rohkaistua.  Meidän vaihtoporukka muodostui minusta ja kahdesta muusta henkilöstä. En tuntenut ollenkaan sitä henkilöä, jolle minun oli tarkoitus kollaasinauha tehdä ja koin sen hyvin haasteellisena. Kun toisen mieltymykset tai tapa koristella on ihan mysteeri, joutui enemmän miettimään, että millaisen itse haluaisi saada.  Toisena haasteena koin sen, että käytän itse todella paljon itse tulostettuja juttuja koristelussa. Joko sellaisia, joihin minulla on lisenssi oikeudet tai sitten muualta bongattuja, ilmaisia kuvituksia. Omassa päässä kollaasinauhoja tehdessä siis lähinnä vain pyöri, että onko ok käyttää itse tulostettua tai tehtyä materiaalia vai pitäisikö penkoa kaap

Uudet tuulet

Lupasin taannoin teille kertoa jotain, kun kaikki on virallista. No nyt se on, siis oikeasti. Ainakin jonkun aikaa toimin Simpukan bloggarina kirjoittaen ajatuksia lapsettomuudesta. Aihe piiri ei varsinaisesti ole uusi, vaan se on aina ajoittain vilahdellut täälläkin.  Tämän uuden bloggaus kuvion myötä minun on ollut luontevaa siirtyä toiselle alustalle kirjoittamaan. Tämä blogi tulee siis jäämään sivummalle, mutta ei katoamaan kokonaan. Edelleen tulen tänne kirjoittamaan, mutta jatkossa lähinnä kalentereihin liittyen. Bloggerista eteenpäin siirtyminen on oikeastaan ollut vain ajan kysymys. Jonkun aikaahan minulla on jo tuolla WordPressin puolella ollut blogi, joka kulkee tämän kanssa samalla nimellä.  Mitä tämä tarkoittaa siis käytännössä seuraamisen suhteen? Jos haluat laajemmin lukea juttujani, niin kannattaa seurata Voikun Vauhdissa -facebook sivuja. Sinne tulee jatkossakin kaikki blogikirjoitukset nähtäville. Onpa ne sitten missä tahansa. Ennen kaikkea tämä kaikki tarkoi

Memorydex kortit

Viime vuosien aikana olen tehnyt valtavat määrät pieniä kortteja, joita olen etenkin kesän leirien yhteydessä lähettänyt ympäri maailmaa kesän leirikavereille. Joitakin kortteja olen tehnyt itsellenikin, mutta olen huomannut korttien vaan katoavan jonnekin ajan kanssa, koska minulla ei ole ollut niille mitään kiinteää säilytyspaikkaa. Olen yrittänyt etsiä tähän säilytysongelmaan ratkaisua.  Instagramissa ja pinterestissä minua vastaan on tullut toinen toistaan upeampia kortteja, joiden alareunassa on pienet reiät. Asiaa tutkittuani huomasin kyseessä olevan memorydexkortit ja että niille saisi ostettua vielä kaiken lisäksi sellaisen näppärän säilytysratkaisun. Siitä se ajatus sitten lähti, tosin jonkin aikaa asiaa rauhassa kypsyttelin ennen kuin päätin itse kokeilla.  Bible Journal Love sivuston kautta oli minulle tullut vastaan freebienä memorydex korttien pohjia, joten päätin sitä kautta tulostaa itselleni sapluuna korttimalliksi. Ajattelin, että kokeilen ensin tekemistä ja sitä, ett