Siirry pääsisältöön

Kollaasinauhat

Planner of Finland -ryhmä järjesti jokin aika sitten kollaasinauha vaihdon. Hetkeen en mukana ole vaihdoissa ollut, tosin tähän ehkä syynä enemmän se, että jo useampi vuosi sitten siirryin askartelu- ja kalenteriryhmissä pyörimään kansainvälissä porukoissa. Epäröin vaihtoon osallistumista, mutta sain mieleni kuitenkin rohkaistua. 

Meidän vaihtoporukka muodostui minusta ja kahdesta muusta henkilöstä. En tuntenut ollenkaan sitä henkilöä, jolle minun oli tarkoitus kollaasinauha tehdä ja koin sen hyvin haasteellisena. Kun toisen mieltymykset tai tapa koristella on ihan mysteeri, joutui enemmän miettimään, että millaisen itse haluaisi saada. 

Toisena haasteena koin sen, että käytän itse todella paljon itse tulostettuja juttuja koristelussa. Joko sellaisia, joihin minulla on lisenssi oikeudet tai sitten muualta bongattuja, ilmaisia kuvituksia. Omassa päässä kollaasinauhoja tehdessä siis lähinnä vain pyöri, että onko ok käyttää itse tulostettua tai tehtyä materiaalia vai pitäisikö penkoa kaapin pohjia tarkemmin ja etsiä käsiin vuosia aikaisemmin ostettua materiaalia. 

Onneksi ryhmissä on yleensä ylläpitäjät, joilta voi kysyä apua, neuvoa ja mielipidettä. Siihen minäkin turvauduin. Kun sain ensimmäisen nauhan tehtyä, otin siitä kuvan ja jaoin sen yhdelle ylläpitäjälle ennen kuin uskaltauduin jatkamaan toisen nauhan tekoon. Sain vahvistuksen siihen, että olin tosiaan käsittänyt oikein kollaasinauhan tekoajatuksen.

Loppujen lopuksi oli ihana pitkästä aikaa tehdä jollekin toiselle ja vastaanottaa toiselta ajatuksella tehdyt kollaasinauhat. Näitä tulee varmasti jatkossa tehtyä enemmän, sillä kollaasinauhat ovat näppärä keino pitää valmiiksi tehdyt asetelmat tallessa ja järjestyksessä. En siis usko, että tekemäni nauhat jäävät millään tapaa viimeisiksi, vaan näiden tekemisen pariin asetun varmasti uudemmankin kerran. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Memorydex kortit

Viime vuosien aikana olen tehnyt valtavat määrät pieniä kortteja, joita olen etenkin kesän leirien yhteydessä lähettänyt ympäri maailmaa kesän leirikavereille. Joitakin kortteja olen tehnyt itsellenikin, mutta olen huomannut korttien vaan katoavan jonnekin ajan kanssa, koska minulla ei ole ollut niille mitään kiinteää säilytyspaikkaa. Olen yrittänyt etsiä tähän säilytysongelmaan ratkaisua.  Instagramissa ja pinterestissä minua vastaan on tullut toinen toistaan upeampia kortteja, joiden alareunassa on pienet reiät. Asiaa tutkittuani huomasin kyseessä olevan memorydexkortit ja että niille saisi ostettua vielä kaiken lisäksi sellaisen näppärän säilytysratkaisun. Siitä se ajatus sitten lähti, tosin jonkin aikaa asiaa rauhassa kypsyttelin ennen kuin päätin itse kokeilla.  Bible Journal Love sivuston kautta oli minulle tullut vastaan freebienä memorydex korttien pohjia, joten päätin sitä kautta tulostaa itselleni sapluuna korttimalliksi. Ajattelin, että kokeilen ensin tekemistä ja sitä, ett

Kun vuosi ei mahdu yksiin kansiin

Viime vuonna luovuin paperisesta kalenterista lähes kokonaan. Syynä siihen oli mikäpäs muukaan kuin korona. Siinä kohtaa, kun tajusin aikataulujen ja asioiden muuttuvan kovalla vauhdilla, en edes yrittänyt enää täyttää paperista kalenteria, sillä eniten turhautti kirjoittaa kaiken päälle peruttu tai siirretty. Samalla hain omaa tapaani työstää muuta elämää yksien kansien väliin ja loppuvuodesta löysinkin ehkä toimivan ratkaisun, sillä kaipuu paperikalenterin äärelle oli valtava.  Syksyllä, kun koulut alkoivat ja lukuvuosikalentereita alkoi tulla kauppojen hyllyille, aloin etsimään riittävän isoa kierteillä olevaa muistikirjaa, johon saisin mahtumaan kerralla neljän kuukauden kalenterisivut ja lisäksi kaiken muun, mitä haluan mukanani kuljettaa. Halusin läheteä selkeästi yhdistämään playbook kokonaisuuden ja kalenterin siten, että se palvelisi minun tarkoitustani kaikkein parhaiten.  Olen jo aikaisemmin todennut, että kolmen kuukauden sivut kalenterissa ovat työni luonteen vuoksi täysin