Siirry pääsisältöön

Memorydex kortit

Viime vuosien aikana olen tehnyt valtavat määrät pieniä kortteja, joita olen etenkin kesän leirien yhteydessä lähettänyt ympäri maailmaa kesän leirikavereille. Joitakin kortteja olen tehnyt itsellenikin, mutta olen huomannut korttien vaan katoavan jonnekin ajan kanssa, koska minulla ei ole ollut niille mitään kiinteää säilytyspaikkaa. Olen yrittänyt etsiä tähän säilytysongelmaan ratkaisua. 

Instagramissa ja pinterestissä minua vastaan on tullut toinen toistaan upeampia kortteja, joiden alareunassa on pienet reiät. Asiaa tutkittuani huomasin kyseessä olevan memorydexkortit ja että niille saisi ostettua vielä kaiken lisäksi sellaisen näppärän säilytysratkaisun. Siitä se ajatus sitten lähti, tosin jonkin aikaa asiaa rauhassa kypsyttelin ennen kuin päätin itse kokeilla. 

Bible Journal Love sivuston kautta oli minulle tullut vastaan freebienä memorydex korttien pohjia, joten päätin sitä kautta tulostaa itselleni sapluuna korttimalliksi. Ajattelin, että kokeilen ensin tekemistä ja sitä, että saanko nämä kortit toimimaan itselleni ennen kuin lähden tilaamaan valmiita korttipohjia mistään. Muutaman kortin tein ja muistelin, että olin jossain nähnyt myös telineen teko-ohjeen, joten ei muuta kuin askartelemaan. 

Teline, jonka tein, on oikeastaan laatikko ja ohje, jonka avulla lähdin tekemään oli englannin kielinen. Se ei ollut ongelma, sillä kotoa sattui löytymään tuumamitta, jonka avulla sain laatikkoni tehtyä juuri sopivan kokoiseksi. Varsinaisten korttien tekeminen ei eronnut muuten tekemistäni korteista kuin että kortin koko oli aavistuksen isompi ja laatikossa säilyttämistä varten tuli lähinnä ottaa huomioon se, ettei koristelemaan liikaa yli korttien reunojen, jotta mahtuvat olemaan laatikossa kiskoilla. 

Memorydex korttien tekeminen huomasin olevan yhtä hauskaa ja kivaa kuin muidenkin korttien. Lisäksi näiden korttien ympärillä olin toistuvastin nähnyt vuoden 2020 aikana haasteen, jossain viikottain tehtiin yksi kortti. Valitettavasti tälle vuodelle ei vastaavaa haastetta tullut, mutta ajattelin silti lähteä viikottain tekemään yhden kortin ja siten kokoamaan viikkojen merkityksellisiä hetkiä yhteen nippuun. 

Näissä korteissa on ainesta moneen. Joku voi koota hartausaineistoa, toinen kerää Raamatun jakeita, kolmas kokoaa vuoden näillä pakettiin. Lisäksi näitä kortteja keräillään ja niistä saa tehtyä vaikka reseptiarkiston. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kollaasinauhat

Planner of Finland -ryhmä järjesti jokin aika sitten kollaasinauha vaihdon. Hetkeen en mukana ole vaihdoissa ollut, tosin tähän ehkä syynä enemmän se, että jo useampi vuosi sitten siirryin askartelu- ja kalenteriryhmissä pyörimään kansainvälissä porukoissa. Epäröin vaihtoon osallistumista, mutta sain mieleni kuitenkin rohkaistua.  Meidän vaihtoporukka muodostui minusta ja kahdesta muusta henkilöstä. En tuntenut ollenkaan sitä henkilöä, jolle minun oli tarkoitus kollaasinauha tehdä ja koin sen hyvin haasteellisena. Kun toisen mieltymykset tai tapa koristella on ihan mysteeri, joutui enemmän miettimään, että millaisen itse haluaisi saada.  Toisena haasteena koin sen, että käytän itse todella paljon itse tulostettuja juttuja koristelussa. Joko sellaisia, joihin minulla on lisenssi oikeudet tai sitten muualta bongattuja, ilmaisia kuvituksia. Omassa päässä kollaasinauhoja tehdessä siis lähinnä vain pyöri, että onko ok käyttää itse tulostettua tai tehtyä materiaalia vai pitäisikö penkoa kaap

Uudet tuulet

Lupasin taannoin teille kertoa jotain, kun kaikki on virallista. No nyt se on, siis oikeasti. Ainakin jonkun aikaa toimin Simpukan bloggarina kirjoittaen ajatuksia lapsettomuudesta. Aihe piiri ei varsinaisesti ole uusi, vaan se on aina ajoittain vilahdellut täälläkin.  Tämän uuden bloggaus kuvion myötä minun on ollut luontevaa siirtyä toiselle alustalle kirjoittamaan. Tämä blogi tulee siis jäämään sivummalle, mutta ei katoamaan kokonaan. Edelleen tulen tänne kirjoittamaan, mutta jatkossa lähinnä kalentereihin liittyen. Bloggerista eteenpäin siirtyminen on oikeastaan ollut vain ajan kysymys. Jonkun aikaahan minulla on jo tuolla WordPressin puolella ollut blogi, joka kulkee tämän kanssa samalla nimellä.  Mitä tämä tarkoittaa siis käytännössä seuraamisen suhteen? Jos haluat laajemmin lukea juttujani, niin kannattaa seurata Voikun Vauhdissa -facebook sivuja. Sinne tulee jatkossakin kaikki blogikirjoitukset nähtäville. Onpa ne sitten missä tahansa. Ennen kaikkea tämä kaikki tarkoi