Siirry pääsisältöön

Vuosivihko kalenterissa

Viime postauksessa jo mainitsinkin, että teen kalenteria ihan omalla tavallani ja että kalenterin kansien välistä minulta löytyy Yearbook, Handbook ja tietysti kalenterisivut. Tuo edellinen postaus kannattaa käydä lukaisemassa jos kiinnostaa saada tietää, mistä sain idean tähän työskentelyyn. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin hieman valottaa tuota Yearbookkia eli ihan suomeksi vuosivihkoa.
Koska kalenterini muodostuu pienistä palasista, jotka aina kuukauden jälkeen siirtyvät niin sanotusti arkistoon, halusin kuitenkin koota matkassa kulkemaan jotain, minkä avulla voin helposti palata koska tahansa takaisin menneisiin. Tavallisia kalenteri merkintöjä tästä vihosta ei kuitenkaan löydy, sillä niitä varten minulla on erilliset kalenterivihkot, joihin palaan toisella kertaa. Tähän vuosivihkoon on tarkoitus koota koko vuoden keskeisimmät asiat.
Vuoden 2019 Yearbook
Vuosivihkoon olen kuukausivihkon tavoin tehnyt kanteen pienen sisällysluettelon ja vihkoon on tulossa vielä tabit osoittamaan oikeaa osioita, jotta ne löytyvät vaivattomasti. Tällä hetkellä vuosivihkossa on ylös kirjattuna neljä osiota: vuodenvaihde 18-19, tavoitteet 2019, Kirje minulle ja kuukauskoonnit. Jostain kumman syystä minulla ei ole teille tässä vaiheessa vuotta näyttää kovinkaan kummoista tuosta vihkosta, sillä vihko täyttyy sitä mukaan kuin vuosi etenee.
Vuoden vaihtumisen halusin omalle sivulle, koska se on meillä paukkuaran koiran vuoksi joka vuosi yksi show. Tämä vuoden vaihtuminen meni kivuttomasti, joten halusin kirjoittaa asioita ylös, jotka voisivat kenties helpottaa seuraavaa vuoden vaihdetta. Ja tietysti oli pakko laittaa loistava nakkiresepti talteen. Muuten vihko onkin toistaiseksi vielä tyhjä, sillä en ole ehtinyt/jaksanut istua vuosivihkon kanssa alas tekemään, mutta sehän tässä vihkossa onkin parasta. Tämä on prosessi, jossa toivottavasti opin jotain.
Vuoden vaihteen oma sivu
Mainitsinkin tuossa ylempänä, että kuukausikoonnit tulevat löytymään vuosivihkosta. Joku saattaa ajatella, että onko siinä mitään järkeä, kun käytössä on jo se handbook eli kuukausivihko. On siinä paljonkin. Tarkoitus on tehdä yhdelle aukeamalle koontinäkymä, johon kirjaan jokaisesta kuukaudesta ne ikimuistoisimmat asiat ylös. Siinä missä kuukausivihkon viikkosivuille tulee tehtyä pieniä nostoja arjesta, on tarkoitus vuosivihkossa keskittyä niihin positiivisiin muistoihin ja tuoda niitä paremmin esille.
Kuukausikoonnin ja vihkon alkuosion lisäksi tarkoitus on koota vuosilistoja vihkoon. Haluan koota yhteen paikkaan koko vuoden ompelukset ja lukemiset. Niihin tämä vihko on aivan oiva mahdollisuus. Lisäksi nyt kun Vuoden alusta aloitin Raamatun lukuhaasteen, jossa tarkoituksena on lukea koko Raamattu vuodessa läpi, meinaan siitä tehdä omat koontinsa vuosivihkoon. Tosin sen toteutusta en vielä tiedä, mutta se menee seurantana muualla tällä hetkellä.
Summa summarum. Kalenterin tekotapoja on yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Se mikä toimii yhdelle, ei ehkä toimi toiselle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kollaasinauhat

Planner of Finland -ryhmä järjesti jokin aika sitten kollaasinauha vaihdon. Hetkeen en mukana ole vaihdoissa ollut, tosin tähän ehkä syynä enemmän se, että jo useampi vuosi sitten siirryin askartelu- ja kalenteriryhmissä pyörimään kansainvälissä porukoissa. Epäröin vaihtoon osallistumista, mutta sain mieleni kuitenkin rohkaistua.  Meidän vaihtoporukka muodostui minusta ja kahdesta muusta henkilöstä. En tuntenut ollenkaan sitä henkilöä, jolle minun oli tarkoitus kollaasinauha tehdä ja koin sen hyvin haasteellisena. Kun toisen mieltymykset tai tapa koristella on ihan mysteeri, joutui enemmän miettimään, että millaisen itse haluaisi saada.  Toisena haasteena koin sen, että käytän itse todella paljon itse tulostettuja juttuja koristelussa. Joko sellaisia, joihin minulla on lisenssi oikeudet tai sitten muualta bongattuja, ilmaisia kuvituksia. Omassa päässä kollaasinauhoja tehdessä siis lähinnä vain pyöri, että onko ok käyttää itse tulostettua tai tehtyä materiaalia vai pitäisikö penkoa kaap

Memorydex kortit

Viime vuosien aikana olen tehnyt valtavat määrät pieniä kortteja, joita olen etenkin kesän leirien yhteydessä lähettänyt ympäri maailmaa kesän leirikavereille. Joitakin kortteja olen tehnyt itsellenikin, mutta olen huomannut korttien vaan katoavan jonnekin ajan kanssa, koska minulla ei ole ollut niille mitään kiinteää säilytyspaikkaa. Olen yrittänyt etsiä tähän säilytysongelmaan ratkaisua.  Instagramissa ja pinterestissä minua vastaan on tullut toinen toistaan upeampia kortteja, joiden alareunassa on pienet reiät. Asiaa tutkittuani huomasin kyseessä olevan memorydexkortit ja että niille saisi ostettua vielä kaiken lisäksi sellaisen näppärän säilytysratkaisun. Siitä se ajatus sitten lähti, tosin jonkin aikaa asiaa rauhassa kypsyttelin ennen kuin päätin itse kokeilla.  Bible Journal Love sivuston kautta oli minulle tullut vastaan freebienä memorydex korttien pohjia, joten päätin sitä kautta tulostaa itselleni sapluuna korttimalliksi. Ajattelin, että kokeilen ensin tekemistä ja sitä, ett

The Harmony Retreat - Muistoja

Harmony Retreat oli ensimmäinen The Reset Girlin talvileiri. Tai no oikeastaan kyse ei varsinaisesti ollut leiristä vaan ehkä enemmän jonkinlaisesta retriitistä, mihin nimikin viittaa. Harmony Retrean tarkoitus oli tarjota mahdollisuus rauhoittua ja oppia tuntemaan itseään uudella tavalla. Tähän osallistuessani ajattelin, että tätä minä todella tarvitsen. Etukäteen olin ajatellut, että minulla on kerrankin hyvin aikaa itselleni ja ehdin hyvin käyttämään aikaa siihen, että opin tuntemaan itseni uudelleen. Arki ja todellisuus vaan olivat lopulta aivan jotain muuta.  Harmony retreat pohjautui hyvin samankaltaiselle työskentelylle kuin mitä olin jo aikaisemmin käyttänyt The Reset Girlin leirien leirikirjojen tekemiseen. Tällä kertaa leirikirja tai oikeastaan tämän retriitin yhteydessä voisi ehkä ennemmin käyttää termiä käsikirja, koostui kolmesta osasta: sielusta, mielestä ja ruumista. Näiden kolmen kategorian kautta oli tarkoitus retriitin aikana pohtia itse koskevia asioita.  Harmony Ret