Siirry pääsisältöön

The Camp Reset 2020 - Valmistautuminen leiriin ja herääminen todellisuuteen

Oli ihana palata leirille ja tavata uudelleen monia tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Odotin koko kevään leirin alkamista ja tiesin tarvitsevani tätä leiriä enemmän kuin koskaan. Ennen kaikkea leiri olisi jälleen loistava tilaisuus antaa aikaa itselleni ja suurimmalle intohimolleni eli luovuudelle. Samalla tiesin, että jälleen kerran minulla saattaisi olla mahdollisuus löytää jonkinlainen tasapaino kaiken kaaoksen keskelle. 

Tällä leirillä emme varsinaisesti koonneet leirikirjaa vaan lähdimme tekemään smahsbookkia. Tai no kai sitä voisi kutsua jonkinlaiseksi leirikirjaksi. Jälleen kerran lähdin kokoamaan kaikkea yksiin kansiin ja ensimmäistä kertaa sain kaiken oikeasti mahtumaan yksien kansien sisälle. Kuinka helppoa olikaan kesällä reissata, kun tarvitse ottaa vain yksi kirja mukaan, jota työstää. Kun aloitin smashbookin kasaamisen, kävin läpi kaikkien aikaisempien leirien materiaalin. Jokaisella leirillä on ollut aina jotain sellaista, jota olen etenkin kesällä tykännyt tehdä uudestaan ja uudestaan. Varasin myös Harmony retreatille reilusti smashbookista tilaa, sillä se oli jäänyt niin pahasti kesken talvella. 

Tälle leirille osallistumista valmistelin tuttuun tapaan hyvissä ajoin. Katsoin läpi kaiken sen, mitä halusin tai edes ajattelin voivani hyödyntää leirin aikana. Tulostin kaiken sen, mitä ajattelin voivani tarvita ja ostin hyvin vähän mitään uutta leiriä varten. Toki jouduin leirin aikana käydä hakemassa joitakin tarvikkeita, mutta niiden hankintaan syyntä oli lähinnä inspiraatio eikä todellinen tarve. Mutta uusi askartelulaukku. Sen minä todella tarvitsin. Nyt niillä askartelutarvikkeilla, joita käytän lähes päivittäin on omat selkeät paikkansa ja ylipäätään kaikki mahtuu huomattavasti pienempään tilaan kuin aikaisemmin. Lisäksi tuo uusi askartelukassi on huomattavasti helpompi ottaa mukaan reissuun kuin se vanha. 

Ajattelin äskettäin, että valmistautuminen on jo osa matkaa. Se, että valmistaudumme johonkin, saa meidät heräämään ja katsomaan ympärillämme olevia asioita aivan uudella tavalla. Valmistautuminen haastaa meidät etsimään inspiraatiota ja luovuutta uudella tavalla. Ja vaikka tein leirin valmistelut huolella, huomaan jälleen, että leiri on jo ohi. Joka kesä huomaan, että käy samalla tavalla. Aloitan leirin valmistelut ja olen alussa aivan intona mukana, mutta sitten vain huomaan kadottaneeni monta viikko ja herään todellisuuteen juuri ennen leirin loppumista siihen kiireeseen ja paniikkiin, että kaikki pitää saada tehtyä ennen leirin loppumista. Tästä kaikesta kyllä syytän hieman omaa työtäni. Se, että kesällä olen kiinni täysin muissa leireissä, tuo omat haasteensa näille interaktiivisille leireille ja niihin osallistumiseen. Vaikka viikottain osallistuisin leirin toimintaan ja yritän tehdä asioita, niin silti huomaan, etten saa kaikkea tehdyksi. 

Olenkin siis miettinyt paljon sitä, että tarvitseeko näillä leireillä todella saada kaikkea tehdyksi. Tällä kertaa uskaltauduin oikeasti kokeilemaan jotain itselleni täysin uutta. Ehdin viettämään elokuvailtaa mökkikavereiden kanssa. Mitä muuta oikeastaan olisin voinut toivoakaan? Kaiken kaikkiaan tämä leiri oli jälleen yksi kokemus lisää. Kokemus, josta jäi hyvä mieli ja uusia ystäviä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kollaasinauhat

Planner of Finland -ryhmä järjesti jokin aika sitten kollaasinauha vaihdon. Hetkeen en mukana ole vaihdoissa ollut, tosin tähän ehkä syynä enemmän se, että jo useampi vuosi sitten siirryin askartelu- ja kalenteriryhmissä pyörimään kansainvälissä porukoissa. Epäröin vaihtoon osallistumista, mutta sain mieleni kuitenkin rohkaistua.  Meidän vaihtoporukka muodostui minusta ja kahdesta muusta henkilöstä. En tuntenut ollenkaan sitä henkilöä, jolle minun oli tarkoitus kollaasinauha tehdä ja koin sen hyvin haasteellisena. Kun toisen mieltymykset tai tapa koristella on ihan mysteeri, joutui enemmän miettimään, että millaisen itse haluaisi saada.  Toisena haasteena koin sen, että käytän itse todella paljon itse tulostettuja juttuja koristelussa. Joko sellaisia, joihin minulla on lisenssi oikeudet tai sitten muualta bongattuja, ilmaisia kuvituksia. Omassa päässä kollaasinauhoja tehdessä siis lähinnä vain pyöri, että onko ok käyttää itse tulostettua tai tehtyä materiaalia vai pitäisikö penkoa kaap

Uudet tuulet

Lupasin taannoin teille kertoa jotain, kun kaikki on virallista. No nyt se on, siis oikeasti. Ainakin jonkun aikaa toimin Simpukan bloggarina kirjoittaen ajatuksia lapsettomuudesta. Aihe piiri ei varsinaisesti ole uusi, vaan se on aina ajoittain vilahdellut täälläkin.  Tämän uuden bloggaus kuvion myötä minun on ollut luontevaa siirtyä toiselle alustalle kirjoittamaan. Tämä blogi tulee siis jäämään sivummalle, mutta ei katoamaan kokonaan. Edelleen tulen tänne kirjoittamaan, mutta jatkossa lähinnä kalentereihin liittyen. Bloggerista eteenpäin siirtyminen on oikeastaan ollut vain ajan kysymys. Jonkun aikaahan minulla on jo tuolla WordPressin puolella ollut blogi, joka kulkee tämän kanssa samalla nimellä.  Mitä tämä tarkoittaa siis käytännössä seuraamisen suhteen? Jos haluat laajemmin lukea juttujani, niin kannattaa seurata Voikun Vauhdissa -facebook sivuja. Sinne tulee jatkossakin kaikki blogikirjoitukset nähtäville. Onpa ne sitten missä tahansa. Ennen kaikkea tämä kaikki tarkoi

Memorydex kortit

Viime vuosien aikana olen tehnyt valtavat määrät pieniä kortteja, joita olen etenkin kesän leirien yhteydessä lähettänyt ympäri maailmaa kesän leirikavereille. Joitakin kortteja olen tehnyt itsellenikin, mutta olen huomannut korttien vaan katoavan jonnekin ajan kanssa, koska minulla ei ole ollut niille mitään kiinteää säilytyspaikkaa. Olen yrittänyt etsiä tähän säilytysongelmaan ratkaisua.  Instagramissa ja pinterestissä minua vastaan on tullut toinen toistaan upeampia kortteja, joiden alareunassa on pienet reiät. Asiaa tutkittuani huomasin kyseessä olevan memorydexkortit ja että niille saisi ostettua vielä kaiken lisäksi sellaisen näppärän säilytysratkaisun. Siitä se ajatus sitten lähti, tosin jonkin aikaa asiaa rauhassa kypsyttelin ennen kuin päätin itse kokeilla.  Bible Journal Love sivuston kautta oli minulle tullut vastaan freebienä memorydex korttien pohjia, joten päätin sitä kautta tulostaa itselleni sapluuna korttimalliksi. Ajattelin, että kokeilen ensin tekemistä ja sitä, ett