Viime postauksessa jo mainitsinkin, että teen kalenteria ihan omalla tavallani ja että kalenterin kansien välistä minulta löytyy Yearbook, Handbook ja tietysti kalenterisivut. Tuo edellinen postaus kannattaa käydä lukaisemassa jos kiinnostaa saada tietää, mistä sain idean tähän työskentelyyn. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin hieman valottaa tuota Yearbookkia eli ihan suomeksi vuosivihkoa.
Koska kalenterini muodostuu pienistä palasista, jotka aina kuukauden jälkeen siirtyvät niin sanotusti arkistoon, halusin kuitenkin koota matkassa kulkemaan jotain, minkä avulla voin helposti palata koska tahansa takaisin menneisiin. Tavallisia kalenteri merkintöjä tästä vihosta ei kuitenkaan löydy, sillä niitä varten minulla on erilliset kalenterivihkot, joihin palaan toisella kertaa. Tähän vuosivihkoon on tarkoitus koota koko vuoden keskeisimmät asiat.
![]() |
Vuoden 2019 Yearbook
|
Vuosivihkoon olen kuukausivihkon tavoin tehnyt kanteen pienen sisällysluettelon ja vihkoon on tulossa vielä tabit osoittamaan oikeaa osioita, jotta ne löytyvät vaivattomasti. Tällä hetkellä vuosivihkossa on ylös kirjattuna neljä osiota: vuodenvaihde 18-19, tavoitteet 2019, Kirje minulle ja kuukauskoonnit. Jostain kumman syystä minulla ei ole teille tässä vaiheessa vuotta näyttää kovinkaan kummoista tuosta vihkosta, sillä vihko täyttyy sitä mukaan kuin vuosi etenee.
Vuoden vaihtumisen halusin omalle sivulle, koska se on meillä paukkuaran koiran vuoksi joka vuosi yksi show. Tämä vuoden vaihtuminen meni kivuttomasti, joten halusin kirjoittaa asioita ylös, jotka voisivat kenties helpottaa seuraavaa vuoden vaihdetta. Ja tietysti oli pakko laittaa loistava nakkiresepti talteen. Muuten vihko onkin toistaiseksi vielä tyhjä, sillä en ole ehtinyt/jaksanut istua vuosivihkon kanssa alas tekemään, mutta sehän tässä vihkossa onkin parasta. Tämä on prosessi, jossa toivottavasti opin jotain.
![]() |
Vuoden vaihteen oma sivu |
Mainitsinkin tuossa ylempänä, että kuukausikoonnit tulevat löytymään vuosivihkosta. Joku saattaa ajatella, että onko siinä mitään järkeä, kun käytössä on jo se handbook eli kuukausivihko. On siinä paljonkin. Tarkoitus on tehdä yhdelle aukeamalle koontinäkymä, johon kirjaan jokaisesta kuukaudesta ne ikimuistoisimmat asiat ylös. Siinä missä kuukausivihkon viikkosivuille tulee tehtyä pieniä nostoja arjesta, on tarkoitus vuosivihkossa keskittyä niihin positiivisiin muistoihin ja tuoda niitä paremmin esille.
Kuukausikoonnin ja vihkon alkuosion lisäksi tarkoitus on koota vuosilistoja vihkoon. Haluan koota yhteen paikkaan koko vuoden ompelukset ja lukemiset. Niihin tämä vihko on aivan oiva mahdollisuus. Lisäksi nyt kun Vuoden alusta aloitin Raamatun lukuhaasteen, jossa tarkoituksena on lukea koko Raamattu vuodessa läpi, meinaan siitä tehdä omat koontinsa vuosivihkoon. Tosin sen toteutusta en vielä tiedä, mutta se menee seurantana muualla tällä hetkellä.
Summa summarum. Kalenterin tekotapoja on yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Se mikä toimii yhdelle, ei ehkä toimi toiselle.
Kommentit
Lähetä kommentti