Siirry pääsisältöön

Uudet tuulet

Lupasin taannoin teille kertoa jotain, kun kaikki on virallista. No nyt se on, siis oikeasti. Ainakin jonkun aikaa toimin Simpukan bloggarina kirjoittaen ajatuksia lapsettomuudesta. Aihe piiri ei varsinaisesti ole uusi, vaan se on aina ajoittain vilahdellut täälläkin. 

Tämän uuden bloggaus kuvion myötä minun on ollut luontevaa siirtyä toiselle alustalle kirjoittamaan. Tämä blogi tulee siis jäämään sivummalle, mutta ei katoamaan kokonaan. Edelleen tulen tänne kirjoittamaan, mutta jatkossa lähinnä kalentereihin liittyen. Bloggerista eteenpäin siirtyminen on oikeastaan ollut vain ajan kysymys. Jonkun aikaahan minulla on jo tuolla WordPressin puolella ollut blogi, joka kulkee tämän kanssa samalla nimellä. 

Mitä tämä tarkoittaa siis käytännössä seuraamisen suhteen? Jos haluat laajemmin lukea juttujani, niin kannattaa seurata Voikun Vauhdissa -facebook sivuja. Sinne tulee jatkossakin kaikki blogikirjoitukset nähtäville. Onpa ne sitten missä tahansa. Ennen kaikkea tämä kaikki tarkoittaa omalta kohdaltani sitä, että lähden todelliselle matkalle minuuteen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosivihko kalenterissa

Viime postauksessa jo mainitsinkin, että teen kalenteria ihan omalla tavallani ja että kalenterin kansien välistä minulta löytyy Yearbook, Handbook ja tietysti kalenterisivut. Tuo edellinen postaus kannattaa käydä lukaisemassa jos kiinnostaa saada tietää, mistä sain idean tähän työskentelyyn. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin hieman valottaa tuota Yearbookkia eli ihan suomeksi vuosivihkoa. Koska kalenterini muodostuu pienistä palasista, jotka aina kuukauden jälkeen siirtyvät niin sanotusti arkistoon, halusin kuitenkin koota matkassa kulkemaan jotain, minkä avulla voin helposti palata koska tahansa takaisin menneisiin. Tavallisia kalenteri merkintöjä tästä vihosta ei kuitenkaan löydy, sillä niitä varten minulla on erilliset kalenterivihkot, joihin palaan toisella kertaa. Tähän vuosivihkoon on tarkoitus koota koko vuoden keskeisimmät asiat. Vuosivihkoon olen kuukausivihkon tavoin tehnyt kanteen pienen sisällysluettelon ja vihkoon on tulossa vielä tabit osoittamaan oikeaa osioita, jotta…

Kalenterin välissä Handbook

Olenkin oman elämäni kiireiden vuoksi joutunut jättämään bloggaamisen huomattavasti vähemmälle. Töistä kotiin päästyäni en ole lainkaan jaksanut enää ajatella kirjoittamista tai oikeastaan edes kalenterin koristelua. Oikeastaan koko viime syksyn olen ollut kalenterin kanssa vähän hukassa ja selkeästi hakenut omaa tapaani tehdä kalenteria.    The Reset Girlin löysin aikoinaan Kalenterimanian kautta ja ihastuin valloittavaan persoonaan Reset Girlin takana. The Reset Girlin tuotteet ovat kuin minulle tehtyjä ja niiden kautta olen löytänyt uuden tavan tehdä kalenteria. Kaikki uudesta tavastani työskennellä kalenterin äärellä lähti oikeastaan viime kesästä ja elämäni toisesta Camp Reset -leiristä, johon osallistuin. Viime kesän Camp Reset oli aluksi haastava. En saanut ollenkaan kiinni siitä, mitä ohjeissa haettiin Handbook -kirjasen teolla. Jätin siis silloin ajatuksen hautomaan, koska en kesän leirien ohella jaksanut ja ehtinyt asiaan tarkemmin paneutua ja syventyä ja tein leirin tehtä…

Handbook ja viikkoaukeama

Kerroinkin jo aikaisemmin, että Handbook on ottanut paikkansa kalenterini välissä ja näillä näkymin ihan pysyvästi. Sen verran toimiva tapa tuo on oikeasti ollut. Mainitsin myös tuossa Handbookkia koskevassa postauksessa, että sieltä löytyvät minun viikkokoonnit. Nyt ajattelin teille siis hieman valoittaa miten tuo viikkokoonti todellisuudessa toimii.

Viikkokoonnissa minulla on jokaiselle päivälle pieni kirjoitustila. Siihen teen jokaisesta päivästä noston päivän tapahtumista. Toisinaan niihin kirjoitan enemmän ja toisinaan vähän vähemmän. Koska en ole mikään päiväkirjan kirjoittaja, olen huomannut noiden nostojen toimivan loistavasti muistin tukena ja samalla tulee dokumentoitua jokaisesta päivä jotain, kuitenkaan kirjoittamatta päivän tapahtumia kokonaan auki.
Viikkokoonnista löytyy myös erillinen To Do -lista. Yleensä nostan To Do -listalle sellaisia asioita, joita haluaisin viikon aikana tehdä. Tuo Mini To Do -lista toimii siis hyvinvoinnin tukena sellaisia aikoina, jolloin tuntu…