Siirry pääsisältöön

Kalenterin välissä Handbook

Olenkin oman elämäni kiireiden vuoksi joutunut jättämään bloggaamisen huomattavasti vähemmälle. Töistä kotiin päästyäni en ole lainkaan jaksanut enää ajatella kirjoittamista tai oikeastaan edes kalenterin koristelua. Oikeastaan koko viime syksyn olen ollut kalenterin kanssa vähän hukassa ja selkeästi hakenut omaa tapaani tehdä kalenteria.   
 
The Reset Girlin löysin aikoinaan Kalenterimanian kautta ja ihastuin valloittavaan persoonaan Reset Girlin takana. The Reset Girlin tuotteet ovat kuin minulle tehtyjä ja niiden kautta olen löytänyt uuden tavan tehdä kalenteria. Kaikki uudesta tavastani työskennellä kalenterin äärellä lähti oikeastaan viime kesästä ja elämäni toisesta Camp Reset -leiristä, johon osallistuin.
 
Viime kesän Camp Reset oli aluksi haastava. En saanut ollenkaan kiinni siitä, mitä ohjeissa haettiin Handbook -kirjasen teolla. Jätin siis silloin ajatuksen hautomaan, koska en kesän leirien ohella jaksanut ja ehtinyt asiaan tarkemmin paneutua ja syventyä ja tein leirin tehtäviä omalla tavallani. Kyllä muuten kannatti, sillä lokakuussa sain jo asteittain kiinni siitä mitä Cori haki takaa tuolla Handbookilla. Olisihan se tavallaan pitänyt jo nimestä osata yhdistää, että kyse on tosiaan käsikirjasta ja eikä mistä tahansa käsikirjasta vaan oman elämän käsikirjasta.
 
Tammikuun handbook

Vaikka puhunkin siitä, että aloitin vuoden alusta kalenterin uudelleen työstön, alkoi tuo työstö oikeastaan jo loppusyksystä. Lokakuussa nimittäin hankin ensimmäisen The Reset Girlin kuukausi kitin. Aah, täytyy myöntää, että olin täysin myyty tuohon sähköiseen materiaaliin, jonka käyttölisenssin ostin ja siitä se ajatus oikeastaan sitten lähtikin. Otin käyttööni tavallisen ruutuvihon, jotta saisin kaikki TRG:n kuukausihaasteet samoihin kansiin ja helposti mukana kuljetettavaksi.
 
Lokakuussa, siinä ensimmäisessä vihkossa, matkassa kulki TRG:n Faitfull life challege, Lister gotta list -haaste, Self-Care osio ja The Little Things -viikkokoonnit. Huomasin, kuinka toimiva se oli, kun kaikki mitä saatoin viikon aikaa tarvita kulki koko ajan matkassa mukana. Tai niinhän sitä toisiaan kuvittelin. Mutta useammin kuin kerran unohtui kuukausivihko kotiin ja kyllä harmitti. Parasta tuossa kuukauden käsikirjassa oli se, että se antoi mahdollisuuden mielikuvitukselle, kun edessä oli vain tyhjä ruutuvihko eikä kukaan ollut sanomassa, että miten sitä tulisi täyttää. Marraskuun kuukausivihko oli jo hieman toisenlainen. Lokakuun vihkosta viisastuneena laitoin vihkoon ylimääräisen lärpäkkeen kiinni, johon sain reiät. Näin sain sen kulkemaan oikeasti kalenterissa mukana. Sisältö oli toki melkein sama, mutta koska kyseessä oli lähinnä kokeilu, päätin, että on turha sisältöön koskea sen enempää.
 
Ja nyt kun on kolme testi kuukautta takana, en enää luopuisi tuosta ruutuvihkosta ollenkaan. Kolmen kuukauden testin jälkeen jätin Lister gotta list -haasteen pois ja laitoin tilalle playbook -osion tylsien kokouksien varalle. Lisäksi kalenterini välissä kulkee kuukausivihkon lisäksi noin puolen vuoden kalenterivihkot ja tietenkin vuosivihko. Niihin palaankin toisella kertaa tarkemmin. Mutta siis, mitä kaikkea oikeastaan olen tästä oppinut? No sen, että kalenterin voi rakentaa juuri omia tarpeitaan vastaavaksi ja luottaen täysin omaan mielikuvaan sen toimivuudesta ilman ostoshysteriaa.
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanat freebiet

Heti kättelyssä täytyy paljastaa, ettei minulla ole antaa teille freebieitä, joita olisin tehnyt. Vaan halusin esiteillä teille pari vinkiä hyviin ja ihaniin freebieihin. 
Lovely Planner

Lovely Plannerilta löytyy kaikkea ihanaa. Sivuilta löytyy vähän kittejä, mutta kaikka muuta kivaa on kyllä tarjolla. Kannattaa siis ehdottomasti käydä kurkkimassa tarjontaa.  Beayoutiful Planning

Täältä löytyy ihania viikko- ja kuukauskittejä moneen lähtöön. Sivuston takana häärää Stephanie, joka käyttää rohkeasti värejä. Kitit ovat raikkaita. Käy ihmeessä siis tutustumassa, mitä kaikkea sivuilta löytyykään.

PLF: Mysteeriboksi

Jokin aika sitten Planner Lover Finland -ryhmässä etsittiin väkeä mukaan mysteeriboksi vahtoon. Mysteeriboksin idea oli helppo ja yksin kertainen: jotain uutta, jotain vanhaa ja kauniisti pakattu. Ajatus oli se, että miksi emme voisi toisiamme ilahduttaa mysteeriboksilla, joka olisi kasattu samalla tekniikalla kuin kauppiaiden kuukausiboksit. Minulle osoitetussa paketissa oli ihanasti huomioitu toiveeni, jotka olin pyrkinyt pitämään suuntaa antavina, jottei boksin kasaajalle tulisi ongelmia. Parasta boksista oli ehdottomasti Pilotin Frixionin violetti kynä. Täydellinen minulle! Ja halfbokseista olin myös otettu. Niiden käyttöä kun vielä opettelen, ei ole kertynyt hyvää varastoa.  Boksin tekoon oli nähty kyllä vaivaa. Mukaan oli tehty ihana pikku kansio, joka kätki sisäänsä nuo pitkän huileat likat ja muutania die cutseja. Boksin sisältö oli ihana ja mikä parasta mukana tullut pikku vihko tuli kuin tilauksesta, sillä hankinta listalla sellainen on jo pitkään ollut, mutten vain ole saa…

Hetki aikaa

Viime aikoina on tekemistä riittänyt. Kalenterikin oli viikon eri osoitteessa kuin minä, koska en tarvinnut sitä leirillä. Teki hyvää olla hetki ilman kalenteria. Kotiin päästyä vietin laatuaikaa kalenterin kanssa ja koomaillen akkojen kanssa samalla päivittäen kalenteria. Koska menneelle viikolle ei ollut juurikaan kirjoitettuja merkintöjä, pääsin kerrankin kokeilemaan viikon kerrontaa kuvilla. Kuinka paljon enemmän kuva kertokaan päivästä tai ylipäätään ajatuksen juoksusta. Tällä viikolla oli myös hetki aikaa katsoa tulevaan. Pieni hetki omaa aikaa nollaa hyvin päätä huonosti nukuttujen öiden jälkeen ja auttaa jaksamaan taas eteenpäin. Tuollaisina hetkinä on ihanaa kaivaa kalenteri esille ja tehdä pohja koristelua. Viikkoihin kun pitää mahtua kaikenlaista ja arki on toisinaan niin hektistä, etten ehdi kalenterille tekemään mitään. Silloin on mukavaa, että pohjat on huolella tehty ja niitä voi sitten täydentää tarvittaessa.