Siirry pääsisältöön

Kalenterin välissä Handbook

Olenkin oman elämäni kiireiden vuoksi joutunut jättämään bloggaamisen huomattavasti vähemmälle. Töistä kotiin päästyäni en ole lainkaan jaksanut enää ajatella kirjoittamista tai oikeastaan edes kalenterin koristelua. Oikeastaan koko viime syksyn olen ollut kalenterin kanssa vähän hukassa ja selkeästi hakenut omaa tapaani tehdä kalenteria.   
The Reset Girlin löysin aikoinaan Kalenterimanian kautta ja ihastuin valloittavaan persoonaan Reset Girlin takana. The Reset Girlin tuotteet ovat kuin minulle tehtyjä ja niiden kautta olen löytänyt uuden tavan tehdä kalenteria. Kaikki uudesta tavastani työskennellä kalenterin äärellä lähti oikeastaan viime kesästä ja elämäni toisesta Camp Reset -leiristä, johon osallistuin.
Viime kesän Camp Reset oli aluksi haastava. En saanut ollenkaan kiinni siitä, mitä ohjeissa haettiin Handbook -kirjasen teolla. Jätin siis silloin ajatuksen hautomaan, koska en kesän leirien ohella jaksanut ja ehtinyt asiaan tarkemmin paneutua ja syventyä ja tein leirin tehtäviä omalla tavallani. Kyllä muuten kannatti, sillä lokakuussa sain jo asteittain kiinni siitä mitä Cori haki takaa tuolla Handbookilla. Olisihan se tavallaan pitänyt jo nimestä osata yhdistää, että kyse on tosiaan käsikirjasta ja eikä mistä tahansa käsikirjasta vaan oman elämän käsikirjasta.
Tammikuun handbook

Vaikka puhunkin siitä, että aloitin vuoden alusta kalenterin uudelleen työstön, alkoi tuo työstö oikeastaan jo loppusyksystä. Lokakuussa nimittäin hankin ensimmäisen The Reset Girlin kuukausi kitin. Aah, täytyy myöntää, että olin täysin myyty tuohon sähköiseen materiaaliin, jonka käyttölisenssin ostin ja siitä se ajatus oikeastaan sitten lähtikin. Otin käyttööni tavallisen ruutuvihon, jotta saisin kaikki TRG:n kuukausihaasteet samoihin kansiin ja helposti mukana kuljetettavaksi.
Lokakuussa, siinä ensimmäisessä vihkossa, matkassa kulki TRG:n Faitfull life challege, Lister gotta list -haaste, Self-Care osio ja The Little Things -viikkokoonnit. Huomasin, kuinka toimiva se oli, kun kaikki mitä saatoin viikon aikaa tarvita kulki koko ajan matkassa mukana. Tai niinhän sitä toisiaan kuvittelin. Mutta useammin kuin kerran unohtui kuukausivihko kotiin ja kyllä harmitti. Parasta tuossa kuukauden käsikirjassa oli se, että se antoi mahdollisuuden mielikuvitukselle, kun edessä oli vain tyhjä ruutuvihko eikä kukaan ollut sanomassa, että miten sitä tulisi täyttää. Marraskuun kuukausivihko oli jo hieman toisenlainen. Lokakuun vihkosta viisastuneena laitoin vihkoon ylimääräisen lärpäkkeen kiinni, johon sain reiät. Näin sain sen kulkemaan oikeasti kalenterissa mukana. Sisältö oli toki melkein sama, mutta koska kyseessä oli lähinnä kokeilu, päätin, että on turha sisältöön koskea sen enempää.
Ja nyt kun on kolme testi kuukautta takana, en enää luopuisi tuosta ruutuvihkosta ollenkaan. Kolmen kuukauden testin jälkeen jätin Lister gotta list -haasteen pois ja laitoin tilalle playbook -osion tylsien kokouksien varalle. Lisäksi kalenterini välissä kulkee kuukausivihkon lisäksi noin puolen vuoden kalenterivihkot ja tietenkin vuosivihko. Niihin palaankin toisella kertaa tarkemmin. Mutta siis, mitä kaikkea oikeastaan olen tästä oppinut? No sen, että kalenterin voi rakentaa juuri omia tarpeitaan vastaavaksi ja luottaen täysin omaan mielikuvaan sen toimivuudesta ilman ostoshysteriaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kollaasinauhat

Planner of Finland -ryhmä järjesti jokin aika sitten kollaasinauha vaihdon. Hetkeen en mukana ole vaihdoissa ollut, tosin tähän ehkä syynä enemmän se, että jo useampi vuosi sitten siirryin askartelu- ja kalenteriryhmissä pyörimään kansainvälissä porukoissa. Epäröin vaihtoon osallistumista, mutta sain mieleni kuitenkin rohkaistua.  Meidän vaihtoporukka muodostui minusta ja kahdesta muusta henkilöstä. En tuntenut ollenkaan sitä henkilöä, jolle minun oli tarkoitus kollaasinauha tehdä ja koin sen hyvin haasteellisena. Kun toisen mieltymykset tai tapa koristella on ihan mysteeri, joutui enemmän miettimään, että millaisen itse haluaisi saada.  Toisena haasteena koin sen, että käytän itse todella paljon itse tulostettuja juttuja koristelussa. Joko sellaisia, joihin minulla on lisenssi oikeudet tai sitten muualta bongattuja, ilmaisia kuvituksia. Omassa päässä kollaasinauhoja tehdessä siis lähinnä vain pyöri, että onko ok käyttää itse tulostettua tai tehtyä materiaalia vai pitäisikö penkoa kaap

Memorydex kortit

Viime vuosien aikana olen tehnyt valtavat määrät pieniä kortteja, joita olen etenkin kesän leirien yhteydessä lähettänyt ympäri maailmaa kesän leirikavereille. Joitakin kortteja olen tehnyt itsellenikin, mutta olen huomannut korttien vaan katoavan jonnekin ajan kanssa, koska minulla ei ole ollut niille mitään kiinteää säilytyspaikkaa. Olen yrittänyt etsiä tähän säilytysongelmaan ratkaisua.  Instagramissa ja pinterestissä minua vastaan on tullut toinen toistaan upeampia kortteja, joiden alareunassa on pienet reiät. Asiaa tutkittuani huomasin kyseessä olevan memorydexkortit ja että niille saisi ostettua vielä kaiken lisäksi sellaisen näppärän säilytysratkaisun. Siitä se ajatus sitten lähti, tosin jonkin aikaa asiaa rauhassa kypsyttelin ennen kuin päätin itse kokeilla.  Bible Journal Love sivuston kautta oli minulle tullut vastaan freebienä memorydex korttien pohjia, joten päätin sitä kautta tulostaa itselleni sapluuna korttimalliksi. Ajattelin, että kokeilen ensin tekemistä ja sitä, ett

The Harmony Retreat - Muistoja

Harmony Retreat oli ensimmäinen The Reset Girlin talvileiri. Tai no oikeastaan kyse ei varsinaisesti ollut leiristä vaan ehkä enemmän jonkinlaisesta retriitistä, mihin nimikin viittaa. Harmony Retrean tarkoitus oli tarjota mahdollisuus rauhoittua ja oppia tuntemaan itseään uudella tavalla. Tähän osallistuessani ajattelin, että tätä minä todella tarvitsen. Etukäteen olin ajatellut, että minulla on kerrankin hyvin aikaa itselleni ja ehdin hyvin käyttämään aikaa siihen, että opin tuntemaan itseni uudelleen. Arki ja todellisuus vaan olivat lopulta aivan jotain muuta.  Harmony retreat pohjautui hyvin samankaltaiselle työskentelylle kuin mitä olin jo aikaisemmin käyttänyt The Reset Girlin leirien leirikirjojen tekemiseen. Tällä kertaa leirikirja tai oikeastaan tämän retriitin yhteydessä voisi ehkä ennemmin käyttää termiä käsikirja, koostui kolmesta osasta: sielusta, mielestä ja ruumista. Näiden kolmen kategorian kautta oli tarkoitus retriitin aikana pohtia itse koskevia asioita.  Harmony Ret