Siirry pääsisältöön

Kalenterin välissä Handbook

Olenkin oman elämäni kiireiden vuoksi joutunut jättämään bloggaamisen huomattavasti vähemmälle. Töistä kotiin päästyäni en ole lainkaan jaksanut enää ajatella kirjoittamista tai oikeastaan edes kalenterin koristelua. Oikeastaan koko viime syksyn olen ollut kalenterin kanssa vähän hukassa ja selkeästi hakenut omaa tapaani tehdä kalenteria.   
 
The Reset Girlin löysin aikoinaan Kalenterimanian kautta ja ihastuin valloittavaan persoonaan Reset Girlin takana. The Reset Girlin tuotteet ovat kuin minulle tehtyjä ja niiden kautta olen löytänyt uuden tavan tehdä kalenteria. Kaikki uudesta tavastani työskennellä kalenterin äärellä lähti oikeastaan viime kesästä ja elämäni toisesta Camp Reset -leiristä, johon osallistuin.
 
Viime kesän Camp Reset oli aluksi haastava. En saanut ollenkaan kiinni siitä, mitä ohjeissa haettiin Handbook -kirjasen teolla. Jätin siis silloin ajatuksen hautomaan, koska en kesän leirien ohella jaksanut ja ehtinyt asiaan tarkemmin paneutua ja syventyä ja tein leirin tehtäviä omalla tavallani. Kyllä muuten kannatti, sillä lokakuussa sain jo asteittain kiinni siitä mitä Cori haki takaa tuolla Handbookilla. Olisihan se tavallaan pitänyt jo nimestä osata yhdistää, että kyse on tosiaan käsikirjasta ja eikä mistä tahansa käsikirjasta vaan oman elämän käsikirjasta.
 
Tammikuun handbook

Vaikka puhunkin siitä, että aloitin vuoden alusta kalenterin uudelleen työstön, alkoi tuo työstö oikeastaan jo loppusyksystä. Lokakuussa nimittäin hankin ensimmäisen The Reset Girlin kuukausi kitin. Aah, täytyy myöntää, että olin täysin myyty tuohon sähköiseen materiaaliin, jonka käyttölisenssin ostin ja siitä se ajatus oikeastaan sitten lähtikin. Otin käyttööni tavallisen ruutuvihon, jotta saisin kaikki TRG:n kuukausihaasteet samoihin kansiin ja helposti mukana kuljetettavaksi.
 
Lokakuussa, siinä ensimmäisessä vihkossa, matkassa kulki TRG:n Faitfull life challege, Lister gotta list -haaste, Self-Care osio ja The Little Things -viikkokoonnit. Huomasin, kuinka toimiva se oli, kun kaikki mitä saatoin viikon aikaa tarvita kulki koko ajan matkassa mukana. Tai niinhän sitä toisiaan kuvittelin. Mutta useammin kuin kerran unohtui kuukausivihko kotiin ja kyllä harmitti. Parasta tuossa kuukauden käsikirjassa oli se, että se antoi mahdollisuuden mielikuvitukselle, kun edessä oli vain tyhjä ruutuvihko eikä kukaan ollut sanomassa, että miten sitä tulisi täyttää. Marraskuun kuukausivihko oli jo hieman toisenlainen. Lokakuun vihkosta viisastuneena laitoin vihkoon ylimääräisen lärpäkkeen kiinni, johon sain reiät. Näin sain sen kulkemaan oikeasti kalenterissa mukana. Sisältö oli toki melkein sama, mutta koska kyseessä oli lähinnä kokeilu, päätin, että on turha sisältöön koskea sen enempää.
 
Ja nyt kun on kolme testi kuukautta takana, en enää luopuisi tuosta ruutuvihkosta ollenkaan. Kolmen kuukauden testin jälkeen jätin Lister gotta list -haasteen pois ja laitoin tilalle playbook -osion tylsien kokouksien varalle. Lisäksi kalenterini välissä kulkee kuukausivihkon lisäksi noin puolen vuoden kalenterivihkot ja tietenkin vuosivihko. Niihin palaankin toisella kertaa tarkemmin. Mutta siis, mitä kaikkea oikeastaan olen tästä oppinut? No sen, että kalenterin voi rakentaa juuri omia tarpeitaan vastaavaksi ja luottaen täysin omaan mielikuvaan sen toimivuudesta ilman ostoshysteriaa.
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuosivihko kalenterissa

Viime postauksessa jo mainitsinkin, että teen kalenteria ihan omalla tavallani ja että kalenterin kansien välistä minulta löytyy Yearbook, Handbook ja tietysti kalenterisivut. Tuo edellinen postaus kannattaa käydä lukaisemassa jos kiinnostaa saada tietää, mistä sain idean tähän työskentelyyn. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin hieman valottaa tuota Yearbookkia eli ihan suomeksi vuosivihkoa. Koska kalenterini muodostuu pienistä palasista, jotka aina kuukauden jälkeen siirtyvät niin sanotusti arkistoon, halusin kuitenkin koota matkassa kulkemaan jotain, minkä avulla voin helposti palata koska tahansa takaisin menneisiin. Tavallisia kalenteri merkintöjä tästä vihosta ei kuitenkaan löydy, sillä niitä varten minulla on erilliset kalenterivihkot, joihin palaan toisella kertaa. Tähän vuosivihkoon on tarkoitus koota koko vuoden keskeisimmät asiat. Vuosivihkoon olen kuukausivihkon tavoin tehnyt kanteen pienen sisällysluettelon ja vihkoon on tulossa vielä tabit osoittamaan oikeaa osioita, jotta…

Handbook ja viikkoaukeama

Kerroinkin jo aikaisemmin, että Handbook on ottanut paikkansa kalenterini välissä ja näillä näkymin ihan pysyvästi. Sen verran toimiva tapa tuo on oikeasti ollut. Mainitsin myös tuossa Handbookkia koskevassa postauksessa, että sieltä löytyvät minun viikkokoonnit. Nyt ajattelin teille siis hieman valoittaa miten tuo viikkokoonti todellisuudessa toimii.

Viikkokoonnissa minulla on jokaiselle päivälle pieni kirjoitustila. Siihen teen jokaisesta päivästä noston päivän tapahtumista. Toisinaan niihin kirjoitan enemmän ja toisinaan vähän vähemmän. Koska en ole mikään päiväkirjan kirjoittaja, olen huomannut noiden nostojen toimivan loistavasti muistin tukena ja samalla tulee dokumentoitua jokaisesta päivä jotain, kuitenkaan kirjoittamatta päivän tapahtumia kokonaan auki.
Viikkokoonnista löytyy myös erillinen To Do -lista. Yleensä nostan To Do -listalle sellaisia asioita, joita haluaisin viikon aikana tehdä. Tuo Mini To Do -lista toimii siis hyvinvoinnin tukena sellaisia aikoina, jolloin tuntu…